Mycket har hänt och mycket är på gång

I november hade vi 25 års jubileum med glitter och glamour tema. Diamantorkestern spelade och det bjöds på fantastiskt god mat. 
I december hade vi fredagsmys och terminsavslutning, kul att se att uppslutningen var så stor. 

Kursstarterna närmar sig och det finns många roliga kurser på programmet.
Vi satsar lite extra mycket på bugg i vår med bland annat musikanpassning, parträning och tjejstyling. I Ystad hoppas vi på en uppslutning från skolornas gymnasielever inför vårens bal. 2 kort kurser i foxtrot och vals.
Men alla är givetvis välkomna att deltaga på kurserna. 
Christer Jönsson har blivit nominerad till årets eldsjäl på Stora Idrottsdagen i Ystad den 27 feb. Biljetter finns på deras hemsida. ( Idol vinnaren Martin Almgren kommer att uppträda på galan) 

Kort om andra saker som står på vårens schema

  •  2 feb, Kostnadsfri kurskväll om föreningslära för klubbens medlemmar. Det enda som krävs är att du betalt medlemsavgiften för 2016. 
  • Ledarna, hjälpledarna och i viss mån hjälpdansarna kommer i februari gå en HLR utbildning då vi värdesätter att våra medlemmar ska känna sig trygga på våra kurser.
  • 19 feb, Fredagsmys med knytis och slowbugg.
  • 23 feb, Årsmöte i folkets hus. 
  • 5 mars, Dansmässa i folkets hus och park. Vi har bjudit in lokala dansföreningar där vi tillsammans kommer att ha workshops, dansuppvisningar och dans. Senare på kvällen kommer det att vara i socialdans i folkets park. 
  • 24 mars, Skärtorsdagsfest med Perikles. 


 

Läs hela inlägget »

Vilken fantastisk termin
Lindy hop, bugg fortsättning 3 och bugg grundkurs är nu avslutade. Det är roligt att se hur kursdeltagarna utvecklas och att de fortsätter att anmäla sig till våra kurser. Det måste ju vara ett gott betyg?!

I går hade vi premiär för vår nya satsning Fredagsmys. Vilken kväll, jag blir glad bara av att tänka på det. Folk kom hit, några ända från Kristianstad och Åhus med mat till knytis. Massor med mat ska tilläggas och massor med efterrätt. Jag hann inte prova allt men det fanns väldigt goda hemmagjorda knäckebröd och fläderblomssaft. Magen räckte helt enkelt till för att provsmaka allt. Vår kursledare Christer höll i en timmes workshop i bugg. Roliga nya dansfigurer.
Vi har satt i gång med en ny kurs, Utveckla din bugg basic där man går in mer på grundtekniken. Foxtroten är även i gång och grundkursen i bugg i Ystad.  Närmast på schemat i höst har vi workshop i Salsa och kurserna West coast swing och bugg grundkurs intensiv.

Varje år så har vi haft en höstfest med band, mat och dans. I år är det 25 år sedan klubben startades och det firar vi med ett stort 25 års jubileum den 21 november. Det blir dans till Diamantorkestern. Har ni inte dansat till dem förut så är det hög tid att ni gör det nu. Anmälningarna har redan börjat trilla in så vänta inte för länge med att anmäla er om ni vill vara garanterade att få vara med.

Avslutningsvis vill vi gratulera Christer och Mia till den nya vinsten i Slottswingen i Halmstad.  På plats hade vi Även Einar Mårtensson och Karin Jörlöv som tävlade i Bugg 35+ N. Även Anna-Maria Andersson och Frans Mårtensson deltog i tävlingen men i Bugg Vuxen R. Det nådde inte ända fram men grymt bra jobbat. Det är värt att nämna att det var Anna-Marias första tävling och hon började dansa tidigare i år.

Läs hela inlägget »

En efter en sätter kurserna i gång
Högt deltagande på grundkurserna i Bugg. Kan det vara ett uppsving från Sommardansen i Ystad eller är det att vi har synliggjort oss själva mer? I vilket fall som så är vi jätte glada för denna tillströmning av nya medlemmar som vill lära sig dansa. Kanske kan vi få ett mer aktivt dansande i Skåne? Tyvärr fick vi ställa in West coast swingen i Ystad på grund av det låga intresset. Vi hoppas på att desto fler anmäler sig till kursen i Sjöbo som startar 21/10.


Något som vi provar att köra i höst är Fredagsmys. En kväll med dans, knytis och workshop. Förr fanns det dansställen och samlingspunkter runt vartenda hörn i trakten. Tyvärr ser vi att ställe efter ställe stänger ned på grund av det minskande intresset för att vara ute och dansa. Här har vi möjlighet att erbjuda dans på ett lättsamt sätt i dina hemtrakter där alla är välkomna. Boka in 9 oktober i kalendern. Ni kan läsa mer om evenemanget här

Vilken prestation Christer Jönsson och Marie-Louise “Mia” Mårtensson gjorde på Lakritsbuggen i Helsingborg. Fösta gången de tävlingsdansar med varandra och de tar hem segern i Bugg 35+ R. GRATTIS! 

Läs hela inlägget »

Sista sommardansen
Nu har sista sommardansen varit och vi vill tacka alla er som kommit ned och dansat med oss. Vi vill även tacka Ystad camping för det fantastiska bemötande och att vi har fått vara hos er dessa kvällar. 
Det har varit fem roliga kvällar med varierande väder. Vi hoppas att sommaren stannar kvar ett tag till men även i höst kommer det att hända saker.
Den kommer att vara fullspäckad med danskurser, socialdans och evenemang.
Alla våra medlemmar har dessutom rabatt på inträdet på Sundspärlan i Helsingborg.

Söndagen den 16 augusti har vi kursstart och öppet hus i folkets park Sjöbo. Se schema till höger. Ta med dig släkt och vänner och kom ned till oss och prova på olika danser eller bara ta en fika. 

Vi vill även gratulera Per Rosengren och Marcus Persson till vinsten av vars ett presentkort på en valfri danskurs hos oss. Grattis! 

Läs hela inlägget »

Nu har det nya kursschemat kommit. 
Fler kurstillfällen och spännande workshops står på listan. Vad sägs om att prova dubbelbugg, salsa och boogie woogie?

I höst provar vi att köra några kurser i lindy hop. En fantastisk kurs som även ger många tips för dem som buggar. Passa på att vara med på våra west coast swing kurser. Fransisca och Micke som håller i kurserna är eftertraktade Sverige runt och håller många externa kurser. De kommer att köra både i Ystad och Sjöbo. Vänta inte för länge med att anmäla er då det finns ett begränsat antal med platser.

I höst så kommer vi utöka möjligheterna att ta danskurser genom att ha kurser både söndagar och onsdagar. Våra kursledare håller sig uppdaterade med det nyaste inom dansen och är spända och ser fram emot att hålla kurser för både nya och gamla medlemmar. Att tänka på är att dans ständigt utvecklas och förändras. Bugg idag är inte detsamma som för 10 år sedan och foxtrot har utvecklats till olika stilar som mysfox, norrlandsfox, latinfox och gnuss. 

Läs hela inlägget »

Våra nyheter
Vi har tagit fram en ny hemsida och gjort det lättare att manövrera sig fram bland kurser nyheter och evenemang.

Här kan ni även hitta infomration och korta videoklipp om de kurser vi håller i. Under fliken nyheter hittar ni information om sommardansen, 25 års jubileumet, temakvällar och annat roligt som dyker upp.

Nytt för i år är att man kan betala kurser, medlemskap och kläder via swish. Vi önskar er alla en glad sommar och hoppas vi syns på sommardansen på Ystad camping i sommar. 

Läs hela inlägget »