Om klubben
Klubben bildades i November 1990 av våran eldsjäl Christer Jönsson tillsammans med sju andra.
Christer är en av våra kursledare och har över 30 års erfaranhet av att hålla danskurser och har tidigare tävlingsdansat i bugg. Mycket har hänt sedan klubbens start. Genom att erbjuda kurser i dans har vi fångat många intresserade deltagare. Vi vet att den sociala biten att umgås och att träffa folk har  en stor betydelse. Från 50 medlemmar 1991 har vi idag ca 300 medlemmar som är spridda över hela Skåne.

Kursverksamhet
Idag har vi haft flera kurser i dans, främst bugg som vi lär ut i flera olika svårighetsgrader. Vi lär även ut foxtrot, west coast swing, lindy hop, showdans och erbjuder även workshops där man kan lära sig grunderna i bland annat boogie woogie, salsa och dubbelbugg.
Våra kurser har blivit mycket populära, och vi kan idag säga att vi är den mest konkurrenskraftiga sportdansklubben i hela södra skåne i bugg.
Våra ledare är utbildade av svenska danssportförbundet (DSF). 

Styrelsen
Ola Sjöbeck har i snart 10 år suttit i styrelsen och sedan 4 år tillbaka varit klubbens ordförande.  
2007 blev han kursledare i bugg.

Kicki Lovén sitter sen februari 2015 som kassör och PR -ansvarig i styrelsen. Hon är även klubbens webmaster.

Ann-Kristin Nilsson är sekreterare och har varit medlem i klubben sedan 1999. Hon har tidigare tävlingsdansat och vann bland annat första priset i Bugg senior 2006, Växjö. Sedan 2007 är hon en av våra kursledare främst i bugg.

Christer Jönsson är ansvarig för utbildningskommiteén och är en av suppleanterna i styrelsen. Med ett stort intresse för dans är han en av grundarna till Vollsjö danssportklubb. Han har över 35 års erfaranhet av dans och håller kurser i bland annat bugg, lindy hop och foxtrot. 

Ida Lassesson är ansvarig för tävlingskommiteén och har har tidigare varit både klubbens kassör och tävlingsdansat i bugg. 

Fritz Hallgren sitter som teknisk ansvarig i styrelsen 

Ann-Kristin Nilsson är sammankallande  i Ungdomskommittén 

Cecilia Andersson är suppleant i styrelsen och är med i ungdomskommittén. 
 

TACK!
Det behövs många frivilliga i en förening för att det ska fungera med allt arbete runt omkring.  Vår styrelse, våra medlemmar, hjälpdansare och alla andra som hjälper till ska ha ett stort tack. Tillsammans är vi oslagbara. 

Hederspriser
2001 instiftades flitpriset och svettdroppen i Vollsjö Danssportklubb. Dessa delas ut varje år till aktiva medlemmar i klubben.

Tävlingsverksamhet
 Idag har vi 4-8 tävlande par som deltar på ett 10-tal tävlingar runt om i landet varje år. Det är i alla åldrar från barn och ungdomar till juniorer och vuxna. 

Hederspriser 2014
Svettdroppen: 
Fanny Lundqvist

Grattis till vinsten
Lakritsbuggen 2015 
Bugg 35+ R 
1:a Christer Jönsson och 
Marie-Louise Mårtensson 

Slottsmöllesvingen 2015
Bugg 35+ R
1:a Christer Jönsson och 
Marie-Louise Mårtensson 

Hederspris 2015 
Svettdroppen: Marie-Louise Mårtensson 

Grattis till vinsten
Lundasnurren 2015
Boogie Woogie 35+ R  
1:a Marina Juhasz tillsammans med Tommy Petersson från Gåsasteget.

Bugg 35+ R
2:a Christer Jönsson och Marie-Louise Mårtensson